Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Lukier podziel na 3 części (dwie mniejsze i jedną większą). Każdą z mniejszych częsci zabarw barwnikami - jedną na czerwono, a drugą na niebiesko i zrób z nich wałeczki (po 12 z każdego koloru o dł. 5 cm). Pozostały kawałek lukru plastycznego rozwałkuj i wytnij 12 prostokątów o wym. 5 x 2,5 cm. Na każdym połóż kolorowy wałeczek, zwiń razem dokładnie tak, aby kolorowy koniec nieco wystawał i uformuj końcówkę każdej kredki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki