Foremki na babeczki ustaw na blasze z wyposażenia piekarnika. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj wodę i olej. Wszystko miksuj ok. 1 minuty, dodaj płatki czekoladowe i wmieszaj całość łyżką. Ciasto przełóż do foremek.
Foremki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko, dodaj zawartość torebki z kremem i barwnik, a następnie miksuj przez ok. 3 minuty. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i nałóż na babeczki.
Na papierze do pieczenia narysuj kształt czekoladowych rączek do koszyczków. W miseczce nad parą wodną rozpuść czekoladę. Lekko przestudzoną przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką i delikatnie wyciskaj punktowo po obrysie. Odstaw do zastygnięcia. Babeczki udekoruj kwiatkami z opłatka, a następnie umieść na nich czekoladową rączkę koszyczka.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki