Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Krem przełóż do szprycy z okrągłym otworem o śr. ok. 1 cm. Na brzeg każdej babeczki wyciśnij dwa okręgi kremu by powstało gniazdko.
Przed podaniem babeczki udekoruj posypką i jajeczkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki