Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Po upieczeniu odstaw babeczki do wystudzenia.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp do śmietany zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środek babeczek.
Pełnego uroku babeczkom dodadzą białe perełki ułożone na masie śmietanowej tuż przed podaniem. Wydrukuj wybrane chorągiewki ze strony Miss cupcake, napisz na nich: "Dla Ciebie" i zamocuj je na babeczkach przy pomocy wykałaczki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki