Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki odstaw do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę wlej do wysokiego naczynia i ubijaj mikserem, stopniowo dodając śmietan-fixy i cukier puder. Ubitą śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na każdą babeczkę.
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plasterki. Po jednym plasterku układaj na śmietanie. Każdą babeczkę udekoruj dekoracją z czekolady i posypką czekoladową.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki