Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno. Zawartość torebki ze Śmietan-fixem wymieszaj z cukrem pudrem i kakao. Pod koniec ubijania zawartość torebki z masą wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.
Babeczki udekruj śnieżynkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki