Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. W misce wymieszaj mąkę, proszek, cukier, cukier wanilinowy i kakao. Rozpuść masło, wymieszaj z letnim mlekiem i jajkiem. Do masy jajecznej dodaj suche składniki i wymieszaj do połączenia składników. Czekoladę pokrój w kostkę i wmieszaj do masy. Gotowe ciasto nakładaj łyżką do papilotek do 2/3 ich wysokości. Małą łyżeczką delikatnie zrób wgłębienie i nakładaj po łyżeczce konfitury. Konfiturę lekko przykryj ciastem.
Formę z babeczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki