Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Wiórki kokosowe przesyp do foliowego woreczka. Do wiórków dodawaj stopniowo barwnik i mieszaj, dokładnie ugniatając woreczek, aż wiórki nabiorą odpowiedniego koloru. Niebieskie wiórki przesyp do miseczki.
Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach.
Babeczki posmaruj dokładnie kremem. Następnie obtocz w niebieskich wórkach. Natnij ostrożnie babeczkę i wsuń kawałek ciastka. Z pozostałego kremu wykonaj oczy, na każdym oku ułóż niebieską perełkę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki