Flag

Waniliowe chrupiące migdały

4 porcji
Łatwy
20 min
Migdały w otoczce z bezy i ekstraktem z wanilii
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
400 gmigdałów
1 szt.białka
1 szczyptasoli
60 gcukru trzcinowego
2 łyżeczkiEkstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1 łyżeczkacynamonu

Zobacz produkty

Picture - Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 110°C. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Migdały zalej wrzątkiem, odstaw do wystudzenia, gdy woda wystygnie zdejmij skórkę z migdałów. Białko ubij z solą na sztywno, powoli dodawaj cukier i dokładnie miksuj, następnie dodaj ekstrakt, cynamon i delikatnie wymieszaj.
Migdały dodaj do białka i dokładnie wymieszaj, a następnie rozłóż równomiernie na papierze.

2

Pieczenie

Migdały wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 120 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 110 °C


Wysuszone migdały z białkiem wyjmij z piekarnika, wystudź i pokrusz delikatnie na mniejsze kawałki.