Flag

Tartaletki z orzechem włoskim

ok. 12 - 15 porcji
Łatwy
40 min
Kruche babeczki z kremem czekoladowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Krem
300 mlmleka
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
100 gmasła (miękkiego)
Do dekoracji
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera
100 gorzechów włoskich

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem, wyklej cienką warstwą ciasta.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Dekorowanie

Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Każdą tartaletkę wypełnij dekoracyjnie kremem czekoladowym. Przed podaniem udekoruj perełkami i orzechami włoskimi.