Flag

Tarta czekoladowa z budyniem bananowym i owocami

ok. 12 - 16 porcji
Średni
40 min
Smaczna tarta z budyniem na czekoladowym spodzie
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
170 gmąki
10 gkakao
40 gcukru pudru
100 gmasła
2 szt.żółtek
1 szczyptasoli
Krem
250 mlmleka
1 opak.Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
100 gmasła (miękkiego)
Do dekoracji
2 szt.bananów
5 szt.truskawek

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na czekoladowy spód zagnieć na jednolite ciasto, zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok. 30 - 40 minut.

2

Pieczenie

Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty o śr. 24 cm. Ciasto nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 - 30 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C


Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i wystudź.

3

Krem

Z 250 ml zimnego mleka odlej 100 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przełóż do salaterki i wystudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na jasną masę, a następnie dodawaj stopniowo budyń i miksuj krótko do połączenia składników.

4

Dekorowanie

Gotowy krem wyłóż równomiernie na tarcie i udekoruj świeżymi owocami.