Flag

Pyszne mini galaretki na prezent

ok. 36 porcji
Średni
20 min
Małe galaretki polane białą polewą i udekorowane dekoracjami z czekolady.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
2 opak.Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
500 mlwody (gorącej)
2 łyżkicukru
400 mlmleka zagęszczonego, niesłodzonego
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Do dekoracji
3 opak.Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady
1 opak.Blasku pereł Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
Picture - Blasku pereł Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Galaretki przygotować w połowie gorącej wody niż w przepisie na opakowaniu, dodając cukier i cukier wanilinowy. Nie gotować. Dokładnie wymieszać i odstawić do schłodzenia.


Kiedy galaretka już zaczyna tężeć, należy ubijać ją mikserem, dolewając powoli skondensowane mleko przez około 5 – 7 minut, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Następnie przełożyć ją do płaskiej foremki (18 cm x 18 cm), wyrównać łyżką i odstawić do lodówki.

Czas chłodzenia: ok. 120 min.


Dobrze stężone mleczko pokroić na kostki o boku około 3 cm. Polewę białą Dr. Oetkera rozpuścić w kąpieli wodnej. Kostki zanurzać położone na widelcu, tak by polewa w całości pokryła kwadracik. Odkładać na papier do pieczenia i od razu dekorować.

2

Dekorowanie

Kostki udekorować elementami z czekolady oraz złotymi perełkami. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.