Flag

Pomarańczowe Brownie

16 porcji
Łatwy
20 min
Sprawdzony przepis na brownie z nutą pomarańczy
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
200 gczekolady gorzkiej
200 gmasła
50 gkakao
150 gmąki
1 łyżeczkaProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
350 gcukru
1 opak.Cukru ze skórką pomarańczową z Włoch Dr. Oetkera
4 szt.jajek

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru ze skórką pomarańczową z Włoch Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Odmierz wszystkie składniki. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.

2

Czekoladę z masłem rozpuść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia.

3

Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz cukier ze skórką pomarańczową. Suche składniki dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj całość do połączenia się składników.

4

Pieczenie

Czekoladową masę przełóż do blachy i wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.