Flag

Owsiane mini babeczki

24 sztuk
Średni
40 min
Owisane bezglutenowe mini babeczki z budyniem i borówkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
180 gpłatków owsianych bez glutenu
0,5 łyżeczkiproszku do pieczenia bez glutenu
1 łyżkarodzynek
1 łyżeczkacynamonu
1 szczyptasoli
2 szt.bananów
1 łyżkamasła orzechowego
Budyń
400 mlmleka migdałowego
1 opak.Budyniu smak waniliowy Bez glutenu Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Do dekoracji
150 gborówek amerykańskich
1 gałązkamięty

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Bez glutenu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 180°C, foremkę na małe muffinki wysmaruj masłem orzechowym i wysyp płatkami owsianymi. Do miski wsyp płatki, proszek do pieczenia bez glutenu, rodzynki, cynamon i sól, dodaj rozgniecione banany i masło orzechowe, wymieszaj dokładnie. Ciasto podziel na 24 części i wylep  foremki dociskając masę małą łyżeczką.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika i piecz do zrumienienia.

Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Budyń

Odlej cześć mleka i rozmieszaj w nim budyń. Pozostałą cześć mleka zagotuj z cukrem, dodaj rozpuszczony budyń, mieszaj aż masa zgęstnieje.

4

Dekorowanie

Budyń nakładaj na wystudzone babeczki. Udekoruj borówkami i miętą.