Flag

Mini serniczki z motylkiem

6 - 8 porcji
Średni
20 min
Deser z Sernikiem na zimno Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Do deseru
500 mlwody
1 opak.Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
1 opak.biszkoptów
600 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Sernika na zimno Dr. Oetkera
250 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżkacukru pudru
1 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady

Zobacz produkty

Picture - Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
Picture - Sernika na zimno Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i odstaw do wystygnięcia. Do każdego słoiczka włóż na dno pokruszone biszkopty. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Masę sernikową rozłóż równomiernie w słoiczkach. Na masę sernikową wylej tężejącą galaretkę i wstaw do lodówki do zastygnięcia galaretki. Śmietankę przelej do miski. Przesiany cukier puder wymieszaj ze śmietan-fixem. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodając wymieszany cukier puder ze śmietan-fixem. Gotowy krem przełóż do worka cukierniczego i udekoruj desery rozetkami z kremu. Dodatkowo desery ozdób przed podaniem czekoladowymi motylkami i perełkami.