Flag

Migdałowy deser chia z musem z mango

ok. 4 porcji
Łatwy
20 min
Budyń śmietankowy z nasionami Chia z musem z mango
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
600 mlmleka migdałowego
1 opak.Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera
30 gcukru
3 łyżkiChia nasion szałwii hiszpańskiej
1 szt.mango

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki z budyniem. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Odstaw z ognia i wsyp nasiona chia. Dokładnie wymieszaj. Przelej do pucharków i dokładnie przykryj folią spożywczą, tak, aby stykała się ona z budyniem. Mango obierz ze skórki. Pokrój je i zblenduj, na jednolitą masę. Z naczyń ściągnij folię i równomiernie rozłóż mus z mango. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.