Flag

Markizy biszkoptowe

ok. 10 porcji
Łatwy
20 min
Biszkopciki z budyniem waniliowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
250 mlmleka
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
100 gmasła (miękkiego)
1 opak.biszkoptów

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Z 250 ml zimnego mleka odlej 100 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do miseczki, przykryj folią spożywczą i wystudź.

2

Miękkie masło utrzyj na jasną puszystą masę, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj krótko do połączenia składników. Następnie małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje kremu na płaską stronę biszkoptu. Przykryj drugim biszkoptem delikatnie dociskając tak, aby budyń rozprowadził się po całej powierzchni biszkoptu.