Flag

Kokosowo Mi

24 porcje
Średni
40 min
Herbatniki przełożone masą budyniową ze śmietankową warstwą pysznego kokosu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
220 gherbatników
1000 mlmleka
2 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
100 gcukru
200 gczekolady białej
Masa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżkicukru pudru
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
100 gwiórków kokosowych
Do dekoracji
50 gmalin
3 gałązkimięty

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Połową herbatników wyłóż spód blachy. 750 ml mleka zagotuj, w pozostałym mleku wymieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka dodaj połamaną na cząstki czekoladę, mieszaj aż się rozpuści, po czym dodaj rozprowadzony budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając. Połowę ciepłego budyniu przelej na wyłożone herbatniki. Na budyń wyłóż drugą warstwę herbatników oraz równomiernie drugą warstwę budyniu. Nastepnie przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia.

2

Masa

Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Miksuj do uzyskania sztywnej konsystencji. Ubitą śmietankę przełóż na warstwę budyniową, posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 h.

3

Dekorowanie

Przed podaniem udekoruj malinami i listkami mięty.