PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kokosowe babeczki z masą śmietanową

Babeczka z ciasta kruchego z dodatkiem kokosu i delikatną masą śmietankową

12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Kokosowe babeczki z masą śmietanową

Ciasto:

100 g masła (miękkiego)
70 g cukru
1 łyżeczka Cukru wanilinowego XXL Dr. Oetkera
2 szt. jajek
110 g mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
30 g wiórków kokosowych
1 szczypta soli

Masa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej smak śmietankowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

50 g wiórków kokosowych

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami.

2

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną puszystą masę. Żółtka oddziel od białek. Do utartego tłuszczu z cukrem dodawaj kolejno po jedynm żółtku i dalej ucieraj. Następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i sól.

3

Białka ubij w osobnym naczyniu na sztywną pianę. Dodaj stopniowo do ciasta kokosowego i delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. Gotowe ciasto rozłóż równomiernie w foremkach.

4

Pieczenie

Foremki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180 °C

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 20 - 25 min.

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i wystudź.

5

Masa

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia składników. Gotową masę śmietankową przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i udekoruj nią babeczki. Babeczki posyp wiórkami kokosowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Kokosowe babeczki z masą śmietanową

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 1348kJ
322kcal
1499kJ
358kcal
Węglowodany 23.37g 25.97g