Flag

Kokosowa Panna Cotta z owocami leśnymi

ok. 4 porcje
Średni
40 min
Pyszny deser z mleka kokosowego i żelatyny w listkach
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
150 gmieszanki owoców mrożonych (owoce leśne)
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1 łyżeczkamasła
250 mlśmietanki 30% tł.
200 mlmleczka kokosowego
40 gcukru
Do dekoracji
4 szt.malin
8 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

2 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mrożone owoce przełóż do garnka. Dodaj cukier wanilinowy. Podgrzewaj do rozmrożenia wszystkich owoców i je zblenduj. Odsącz listki w dłoni. Dodaj odciśnięta żelatynę do ciepłej masy owocowej. Dokładnie wymieszaj. Przelej równomiernie do małych foremek, wcześniej wysmarowanych masłem. Odstaw do lodówki na ok. 2 h do stężenia.

2

4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Śmietankę, mleko kokosowe i cukier umieść w garnku. Podgrzej, aż masy się połączą. Odsącz listki w dłoni. Odciśniętą żelatynę dodaj do podgrzanej śmietanki z mleczkiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj. Przelej do stężonej masy owocowej. Wstaw do lodówki na ok. 2 h do całkowitego stężenia.

3

Dekorowanie

Przed podaniem, każdą foremkę zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i odwracając ją do góry dnem nad talerzykiem, wyłóż deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.