Flag

Dwukolorowe bezy

ok. 30 sztuk
Łatwy
20 min
Zobacz jak szybko możesz zrobić bardzo efektowne, dwukolorowe bezy używając barwników spożywczych Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zachęcamy do obejrzenia filmu z przygotowania Dwukolorowych bez.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
3 szt.białka
150 gcukru pudru
1 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nastaw na 120°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białko ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Wewnątrz woreczka do dekorowania wyciśnij podłużne pasy czerwonego barwnika, nałóż gotową masę bezową, a następnie na blasze formuj beziki.

2

Suszenie

Jak najszybciej wstaw je do nagrzanego piekarnika i susz ok. 1 godziny przy uchylonych drzwiczkach.

Czas suszenia: ok. 60 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 120 °C

Porady i wskazówki

  • Zachęcamy do obejrzenia filmu z przygotowania Dwukolorowych bez.