Flag

Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

ok. 4 - 5 porcji
Średni
20 min
Wesoły deser z biedroneczkami z truskawek i polewy deserowej
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
500 mlwody
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
4 szt.truskawek
5 gmigdałów (słupków migdałowych)

Zobacz produkty

Picture - Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml. Zawartość opakowania galaretki wsypać do wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie galaretkę wlać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki, aby stężała.

2

Dekorowanie

Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na połowę. Polewę rozgrzać w ciepłej wodzie. Nanieść kropki oraz polać główki truskawek. Każdej biedronce zrobić czułki ze słupków migdałowych.