Flag

Deser sernikowy śmietankowo-truskawkowy

6 - 8 porcji
Średni
20 min
Deser z Sernikiem na zimno Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Deser możesz również przygotować na Serniku jogurtowym Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Do deseru
6 - 8 szt.herbatników kakaowych
300 gtruskawek - kilka odłóż do dekoracji
2 łyżkicukru pudru
500 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Sernika na zimno Dr. Oetkera
250 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)

Zobacz produkty

Picture - Sernika na zimno Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Do każdego pucharka włóż na dno po jednym pokruszonym herbatniku. Truskawki umyj, oczyść z szypułek (mrożone wcześniej rozmroź), a następnie zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. 2/3 gotowej masy rozłóż równomiernie w pucharkach. Do pozostałej części masy dodaj zmiksowane truskawki, wymieszaj dokładnie na jednolitą konsystencję, a następnie rozłóż do pucharków. Udekoruj połówkami truskawek i odstaw na ok. 1 h do schłodzenia.

Porady i wskazówki

  • Deser możesz również przygotować na Serniku jogurtowym Dr. Oetkera.