Flag

Deser jogurtowy z mango i orzechami

4 porcji
Łatwy
20 min
Jogurtowy deser z mango, orzechami i miętą
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
20 listkówmięty
2 szt.mango
2 łyżeczkiEkstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
2 łyżkicukru pudru
1 szczyptacynamonu
300 gjogurtu naturalnego typu greckiego
Do dekoracji
20 gorzechów włoskich
20 gorzechów nerkowca
4 listkimięty

Zobacz produkty

Picture - Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Miętę umyj, posiekaj drobno. Mango obierz, pokrój, umieść w wyższym naczyniu, dodaj miętę, ekstrakt, cukier puder, cynamon i zmiksuj w blenderze na gładko. Dodaj jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Dekorowanie

Masę wyłóż do pucharków i udekoruj orzechami oraz miętą.