Flag

Czarne ciasteczka z białą czekoladą

20 sztuk
Łatwy
40 min
Kruche ciasteczka z czarnym kakao
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast Pasty waniliowej Intense możesz użyć zamiennie Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon lub Cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
150 gmasła (miękkiego)
150 gcukru
30 gczarnego kakao
10 gkakao
110 gmąki
1 szt.jajka
0,5 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
1 szczyptasoli
1 łyżeczkaPasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19 g Dr. Oetkera
200 gczekolady białej pokrojonej na grube kawałki

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 200°C , blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, kakao czarne i ciemne, sól i wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem na jasną masę, dodaj jajko, pastę waniliową i utrzyj na jednolitą masę. Dodaj suche składniki w trzech partiach i wymieszaj do połączenia. Następnie wmieszaj do ciasta 150 g pokrojonej czekolady. Łyżką nakładaj porcje ciasta wielkości dużego orzecha włoskiego na blachę i wciśnij w nie kawałki białej czekolady.

2

Pieczenie

Ciasteczka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 12 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C

Porady i wskazówki