PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Czarne ciasteczka z białą czekoladą

Kruche ciasteczka z czarnym kakao

20 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Czarne ciasteczka z białą czekoladą

150 g masła (miękkiego)
150 g cukru
30 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
10 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
110 g mąki
1 szt. jajka
½ łyżeczki Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
1 szczypta soli
1 łyżeczka Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr. Oetkera
200 g czekolady białej , pokrojonej na grube kawałki

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 200°C , blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, kakao czarne i ciemne, sól i wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem na jasną masę, dodaj jajko, pastę waniliową i utrzyj na jednolitą masę. Dodaj suche składniki w trzech partiach i wymieszaj do połączenia. Następnie wmieszaj do ciasta 150 g pokrojonej czekolady. Łyżką nakładaj porcje ciasta wielkości dużego orzecha włoskiego na blachę i wciśnij w nie kawałki białej czekolady.

2

Pieczenie

Ciasteczka wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 200 °C

Piekarnik elektryczny: 200 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 12 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czarne ciasteczka z białą czekoladą

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 724kJ
173kcal
2018kJ
482kcal
Tłuszcz 10.65g 29.59g
Węglowodany 17.05g 47.37g
Białko 2.23g 6.19g