Flag

Cynamonowe gwiazdki

ok. 30 sztuk
Średni
40 min
Pyszne kruche ciasteczka z dodatkiem bezy i cynamonu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Masa bezowa
3 szt.białka
250 gcukru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
0,5 łyżeczkicynamonu

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj foremką gwiazdki. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.


Białka ubij na sztywną pianę, dodaj stopniowo cukier wymieszany z cukrem wanilinowym cały czas ubijając, na koniec dodaj cynamon. Masę bezową przełóż do papierowej tutki i wyciskaj ją na każde ciasteczko.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C