Formę o wym. 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Budyń rozmieszaj w 300 ml zimnego mleka. Zagotuj pozostałe 400 ml i do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puch i partiami dodawaj wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksuj połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.
Ułóż jedną warstwę herbatników, rozsmaruj krem budyniowy z masą krówkową i ułóż drugą warstwę herbatników. Rozsmaruj na nich krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułóż ostatnią warstwę herbatników i rozsmaruj na niej pozostałą ilość masy krówkowej. Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi ciasto.
Czekoladę mleczną drobno posiekaj i razem z masłem rozpuść w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Polej polewę na orzeszki.
Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki