Flag

Brownie z sosem czekoladowym

ok. 12 porcji
Średni
20 min
Czekoladowa uczta dla zmysłów i nie tylko
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
330 gmasła
230 gczekolady gorzkiej
4 szt.jajek
400 gcukru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
90 gmąki
1 szczyptasoli
Do dekoracji
1 opak.Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
200 gmalin
4 - 5 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania ciasta

W garnuszku na małym gazie roztopić masło z czekoladą. Odstawić do wystygnięcia. W misce ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym, ubijać przez 4 - 5 minut aż powstanie puszysta masa. Wolnym strumieniem dolać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Na koniec dodać mąkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.


Blachę o wymiarach 26 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanej blachy wylać ciasto.

2

Pieczenie

Ciasto wstawić do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 40 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone ciasto wystudzić.

3

Dekorowanie

Ciasto pokroić na kwadraty. Polać sosem czekoladowym, udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.