Flag

Beziki w pastelowym kolorze

ok. 50 sztuk
Łatwy
40 min
Subtelne, małe beziki w pastelowych kolorach z posypkami - wyjątkowo dekoracyjne
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Beziki
4 szt.białka
250 gcukru
1 szczyptasoli
1 łyżeczkasoku z cytryny
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo wsypywać cukier cały czas ubijając, dodać sok z cytryny. Ubite białka podzielić na cztery części, do każdej dodać po 0,5 łyżeczki barwnika w różnych kolorach. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać małe kleksy w pewnej odległości od siebie.

2

Pieczenie

Blachę wstawić od razu do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 40 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 140 °C


Beziki zdejmować z blachy, gdy będą zimne.

3

Dekorowanie

Polewę rozpuścić, przelać do małej miseczki, do drugiej miseczki wsypać posypkę cukrową. Maczać spód bezika w polewie i od razu przyłożyć do posypki. Odstawić do czasu zastygnięcia polewy.