Flag

Babeczki z czekoladowymi motylkami

12 porcji
Łatwy
20 min
Śliczne babeczki z masą śmietanową i czekoladowymi motylami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mlwody
100 mloleju
Masa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej truskawkowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.dekoracji z czekolady
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
Picture - Masy śmietanowej truskawkowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Masa

Schłodzoną, słodką śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp masę śmietanową, delikatnie i dokładnie połącz składniki. Masę wyporcjuj na wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętym rogiem.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj perełkami i motylkami z czekolady.