Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Miękkie masło utrzyj na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem kremu. Całość połącz miksując jeszcze przez ok. 2 minuty. Krem podziel na dwie części (2/3 i 1/3). Do większej części dodaj czerwony barwnik i delikatnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity kolor. Oba kremy odstaw na chwilę do lodówki.
Na środek wystudzonej babeczki nakładaj czerwony krem za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki. Następnie udekoruj brzegi babeczek białym kremem za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki. Na koniec posyp babeczki śnieżynkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki