Flag

Babeczki Muchomorki

12 porcji
Średni
20 min
Pyszne babeczki jogurtowe z kremem śmietankowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Krem
200 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
0,5 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 szkl.cukru
0,5 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak.Białej fantazji Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Picture - Białej fantazji Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Następnie dodaj 4 krople czerwonego barwnika. Całość dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity kolor i odstaw do lodówki na 10 min. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i okrągłą tylką nałóż krem na babeczkę.

4

Dekorowanie

Do woreczka foliowego wsyp szklankę cukru i dodaj 5 kropli czerwonego barwnika. Zamknij woreczek i potrząsając i ugniatając mieszaj cukier z barwnikiem, aż cukier osiągnie jednolity kolor. Cukier przesyp do miseczki. Babeczki z kremem obtocz w czerwonym cukrze. Na koniec udekoruj perełkami.