Flag

Żelatyna 20 g

Zawiera: 20 gram

Żelatyna uniwersalna, do mięs, ryb, warzyw i deserów na 1 litr płynu. Super klarowna.

Wskazówka dotycząca przygotowania

Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.

Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temp. pokojowej.

Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej

Przepisy

Więcej pysznych przepisów