\

Rozsmakuj się w nowych smakach pizzy Feliciana – pizzy we włoskim stylu od Dr. Oetkera.

Luty 2019 Nowości marki i produktu

Do bogatego portfolio pizz mrożonych Dr. Oetkera dołączają dwie nowości: Feliciana Speciale oraz Feliciana Pollo Ricotta. Podążając za trendami, Dr. Oetker rozszerzył portfolio coraz bardziej lubianej przez Polaków pizzy na cienkim spodzie. Idealne na Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Feliciana Dr. Oetkera to pierwsza pizza mrożona wzorowana na pysznych włoskich pizzach. Sekretem Feliciany – jest cienkie, a zarazem chrupiące ciasto przygotowywane na zakwasie z delikatnie grubszymi rantami. Dodatek zakwasu nadaje ciastu oryginalnej konsystencji i smaku, a całość obłożona jest najlepszymi składnikami we włoskim klimacie. Sery skomponowane na pizzy pozbawione są sztucznych barwników, a przyprawy zostały poddane suszeniu, by zachowały swój wyjątkowy smak i zapach. Sos do pizzy powstaje z koncentratu pomidorowego, którego 100 g uzyskano z 600 g pomidorów. Pizza Feliciana została przygotowana bez dodatku wzmacniaczy smaków i bez barwników. To idealna pizza, by poczuć smaki Italii.

Pizza Feliciana występowała dotychczas w czterech wersjach smakowych: Prosciutto e Pesto, Prosciutto e Spinaci, Salame e Chorizo oraz Quattro fromaggi. Teraz dołączają do niej dwa nowe, popularne smaki:

Feliciana Speciale to intensywnie „mięsna” kompozycja salami i delikatnej szynki, uzupełniona pieczarkami, dodatkiem przypraw i mieszanką serów. To połączenie smakowe jest jednym z najbardziej lubianych przez Polaków.

Feliciana Pollo Ricotta to intensywnie „mięsna” kompozycja salami i delikatnej szynki, uzupełniona pieczarkami, dodatkiem przypraw i mieszanką serów. To połączenie smakowe jest jednym z najbardziej lubianych przez Polaków.

Pyszny smak pizzy i spontaniczna włoska atmosfera – teraz każdy może stworzyć małą Italię u siebie w domu lub wszędzie tam – gdzie tylko zapragnie. Świetną okazją do zapoznania się z nowymi smakami pizzy we włoskim stylu jest Międzynarodowy Dzień Pizzy, który obchodzimy 9-ego lutego. Wprowadzenie nowych smaków pizzy Feliciana wsparte zostało kampanią reklamową produktu w TV i Internecie oraz komunikacją w mediach społecznościowych. Pizzę Feliciana łatwo można odszukać w sklepie dzięki dodatkowym ekspozycjom w wybranych punktach sprzedaży.

Sugerowana cena detaliczna produktu to ok. 8 zł.

Przygotowywanie i przechowywanie Pizzy Feliciana

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!

Instrukcje dotyczące przygotowania

1. Piekarnik dobrze nagrzać: - elektryczny/gazowy 200°C 2. Usunąć folię.
3. Pieczenie: Zamrożoną pizzę piec na kratce na środkowym poziomie piekarnika.
4. Czas pieczenia: 13-16 minut (do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia brzegów)

Informacje o firmie Dr. Oetker

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1922 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl

Od 2009 Dr. Oetker Polska wspiera finansowo Stowarzyszenie Wioski Dziecięce. W ramach współpracy realizowany jest program „Wspieramy Rodziny SOS", którego celem jest zapewnienie dzieciom i młodzieży harmonijnego rozwoju oraz wyrównanie ich szans w zdobywaniu wykształcenia. Więcej informacji: www.wspieramyrodzinysos.org