Każdego roku Dr. Oetker kupuje około 9 200 ton kakao w proszku, co wystarcza entuzjastom pieczenia na całym świecie do przygotowania milionów ciasteczek, babeczek czekoladowych, muffinek i ciast.
Czy wiesz, że podczas pieczenia możemy wspólnie wiele zmienić? Twoje działania przyczyniają się do ochrony środowiska i poprawy warunków życia rolników i społeczności, od których pozyskujemy produkty.
Dzieje się tak, ponieważ 99% naszego proszku kakaowego posiada certyfikat Rainforest Alliance - promujący zrównoważone źródła utrzymania, rolnictwo przyjazne dla klimatu, ochronę lasów i prawa człowieka w uprawie kakao. Razem możemy podjąć kroki w kierunku bardziej odpowiedzialnego pozyskiwania kakao, które krok po kroku przyniosą duże zmiany dla ludzi i planety.
Odkryj "podróż" kakao - od owocu do kolejnego pysznego czekoladowego dzieła.
Obecnie przemysł kakaowy stoi przed szeregiem wyzwań społecznych, gospodarczych i środowiskowych. Zmiany klimatyczne, wylesianie, niskie dochody i złe warunki pracy to tylko niektóre z kwestii wpływających na rolników uprawiających kakao i przyrodę. Wspólnie wspieramy Rainforest Alliance w rozwiązywaniu tych problemów, aby przejść do bardziej odpowiedzialnego sektora kakao.
Kakao z certyfikatem Rainforest Alliance wspiera:
Pomoc w tworzeniu zrównoważonych możliwości utrzymania dla rolników, pracowników i ich rodzin.
Wspieranie rolników w uprawie lepszych plonów przy użyciu technik rolniczych przyjaznych dla klimatu, które pomagają im łagodzić skutki zmiany klimatu i dostosowywać się do nich.
Promowanie bardziej zrównoważonych praktyk zarządzania gruntami w celu ochrony lasów, różnorodności biologicznej i zasobów naturalnych.
Przeciwdziałanie naruszeniom praw człowieka, takim jak praca dzieci i praca przymusowa, niskie płace, złe warunki pracy i nierówność płci.
Podczas zakupów szukaj etykiety z żabą Rainforest Alliance! Dokonując niewielkiej zmiany polegającej na wyborze kakao z certyfikatem Rainforest Alliance lub produktu z certyfikatem Rainforest Alliance, możesz przyczynić się do zmiany na lepsze.
Odwiedź stronęBardziej zrównoważone składniki, redukcja ilości soli i cukru, opakowania nadające się do recyklingu.
Odkryj więcejWe’re moving towards more sustainable ingredients, reduced salt and sugar, more plant-based options and more recyclable packaging.